In een relatie loop je, net als in het leven, op enig moment tegen teleurstellingen aan. Je hebt bijvoorbeeld steeds dezelfde ruzie of voelt je niet gezien en gehoord door de ander. Deze teleurstellingen hebben te maken met (onuitgesproken of onbewuste) verlangens. In relatiebegeleiding helpen wij jullie om zicht te krijgen op deze patronen en te ontdekken wat er precies speelt. Daardoor ontstaat er meer helderheid en vaak ook verbondenheid.

Het is vaak nog een hele kunst om eerlijk je gevoel te delen met de ander. Anderzijds is het ook niet gemakkelijk om werkelijk te luisteren naar wat de ander zegt. Samen werken we aan deze communicatie. Uitdagingen in je relatie gaan uiteindelijk altijd over moeilijkheden in jezelf. Door daar zicht op te krijgen, ontstaat er meer ruimte en ontspanning in het contact met de ander. Onderlinge conflicten worden dan kansen om te groeien in je relatie én zelf.

Er kan een concrete aanleiding zijn om relatiebegeleiding te zoeken, zoals ontrouw van één of beide partners. Er kunnen man-vrouw thema’s spelen, zoals rolverdelingen waar je niet blij mee bent. Op het gebied van intimiteit kan je van elkaar verwijderd zijn. Soms heb je simpelweg een verlangen om je relatie te verdiepen en samen te groeien.

Onderlinge conflicten worden kansen om te groeien in je relatie én zelf.

Meestal ontvangen wij stellen (geliefden) voor relatiebegeleiding, maar ook als vrienden of familieleden kun je tegen iets aanlopen waar je hulp bij nodig hebt. Naast een gezamenlijk traject blijkt het soms nodig om individuele sessies met één of beide partners te doen. Dit besluiten we altijd in overleg.

Een relatie sessie duurt 1 uur. Aan het eind van een sessie krijg je tips mee waar je samen mee kunt oefenen. Voor de sessies ben je van harte welkom in onze fijne praktijk (in samenwerking met Kwestie van Aandacht) aan de Gasthuisstraat 3 te Heerlen. 

Bel ons voor een gratis telefonische intake (15min)